Blog

Experiment de face painting pe un fotomodel amator

fotomodel cu face painting

detaliu fotomodel face painting

Imi face o deosebita placere sa lucrez cu make-up artist Jana Ceban, al carui site il puteti vizita la www.machiajdemireasa.ro, pentru ca are imaginatie si inventivitate si foloseste creativ orice ii cade in mana.

In urma cu cateva zile a dorit sa incerce ceva nou si a apelat la un fotomodel amator, dornic sa obtina cateva fotografii deosebite. De cate ori se lucreaza fara bani, pentru portofoliile personale, toata lumea se alege cu fotografii, atat fotomodelele, cat si make-up artist-ul si fotograful, astfel incat toata lumea este fericita.

Jana este specializata in body painting si are lucrari foarte bune in domeniu, dar de aceasta data a intentionat sa foloseasca aceeasi tehnica pe fata. Am putea sa-i spunem face painting pentru ca este o metoda de pictare pe fata si nu o metoda de machiaj.

Un amic, fotograf din Cluj, prefera sa foloseasca fotomodele cu machiaje naturale, dar eu si cu Jana preferam look-uri cat mai elaborate si mai traznite.

Jana, initial, a cautat sa creeze un look rece, de Regina a Gheturilor, de Craiasa Zapezilor, sau de Printesa de Gheata, dar ulterior s-a lasat dusa de culoare si forme si s-a departat de la conceptul originar, care este mai vizibil in zona ochilor. A folosit si gene albastre extra lungi.

Pentru cele doua fotografii am folosit lumina principala difuza, adica un softbox, ca lumina de umplere am folosit un ring flash si am utilizat si o lumina de contur, dar care nu a avut un rol in imaginile finale, datorita palariei improvizate si bineinteles, o lumina cu grid pentru fundal. Imaginile au fost editate pentru a curata pielea si a adauga textura pe umeri.

Fotomodelul Ioana Ruxandra a dat dovada de multa rabdare pentru ca face paintingul a fost laborios si a durat mai bine de doua ore.

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply